Advertisement

Amazing authentic Syrian sambousa (berak) with 4 kinds of cheese | برك شامية محشية بأربع أنواع جبنة

Amazing authentic Syrian sambousa (berak) with 4 kinds of cheese  | برك شامية محشية بأربع أنواع جبنة This berak is soo good, the crust is sooo crispy and the cheese fillings is melting like crazy 🤤
.
🔸Use any kind of cheese u like, I added Akkawi because It add a different taste, but Akkawy doesn’t melt perfectly like mozzarella and other kinds,,, so if u don’t want some lumps exclude it.
.
🔸U can control the size of it and make mini bites by using the ravioli cutter.
.
🔸Traditionally, we put ghee to the butter mix but u don’t have to, u can only use butter.
.
🔸 choose any fillings u desire not necessarily cheese, Apple pie filling would be a great idea for a dessert.🍎
.
🔸Make sure to close them very well so the filling won’t escape 😅
.
🔸before frying make sure that the dough is not completely soft, it’s better is it’s kinda cold & solid.
.
🔸while frying, oil should be hot enough to make them bubble but not too hot and make sure to stir them well until they become amazingly golden😍
.
🔸Eat well,,,, be happy,,, subscribe to me 🙈❤😁
.
I am ready for all your questions 💖
.
.
.
اهلا يا متابعيني الاعزاء
لسة بأول رمضان وبتلحقوا تعملوا شوية برك 😉
بتفضلوا تكون كل الوصفات عربي وجنجليزي مع بعض؟؟☺
كيف الوصفة عجبتكم ولا حسيتوها بدها شغل؟؟.... عادي ترى اعملوا العجين والحشوة قبل بيوم وتاني يوم لفوهم... اذا بدكم شغلوا اولادكم باللف حيتسلوا فيهم متل ما انا عملت ( ليتسلوا مو شي تاني😈,,, مو كسل لا سمح الله 😁😝)
.
.
🔸طبعاً استخدموا اي نوع جبنة بتحبو او المتوفر عندكم،،، اذا بدكم الحشوة تكون ذايبة تماماً بدون قطع لا تستخدموا عكاوي.
.
🔸بإمكانكم تتحكموا بالحجم وفيكم تستخدموا قوالب جاهزة.
.
🔸بالعادة البرك الشامية فيها سمنة بس انتو فيكم تكتفوا بالزبدة.
.
🔸جربوها مع حشوة فطيرة التفاح الي بتكون تفاح وسكر اسمر وقرفة بتطلع رهيبة متل فطيرة التفاح المقلية تبع المطاعم.
.
🔸اتأكدوا انكم سكرتوهم منيح حتى مانخلي الحشوة تهرب 😅
.
🔸خلوها تكون جامدة وقت القلي (بس مو مفرزة) بس مو طرية ودايبة مممم فهمتوا قصدي؟🤔.
.
🔸لما تقلوهم خلو الزيت حامي بس مو اوفر حتى ما تنحرق وتذوب الجبنة من جوا،،،، وحركوهم وهنن بالزيت ليصير لونن ذهبي 😍
.
🔸بألف عافية ان شالله تعجبكم ولا تنسوا تعملولي سبسبكرايب جعلي ما انحرم منكم 🥰❤

1- Music: Chaël - Sparks (Vlog No Copyright Music)
Music promoted by Vlog No Copyright Music.
Video Link:

2- Music: Ikson - We Are Free (Vlog No Copyright Music)
Music promoted by Vlog No Copyright Music.
Video Link:

3-Music: MBB - Fresh (Vlog No Copyright Music)
Music provided by Vlog No Copyright Music.
Video Link:

berak,samosa,sambousa,authentic,syrian,cheese,4 cheese,recipe,crispy,fried,delicious,tasty,light,cheesy,creamy,break recipe,samosa recipe,sambousa recipe,syrian berak,creamy cheese,creamy cheese recipe,برك,سمبوسة,سمبوسك,سمبوسه,وصفة,وصفات,وصفة برك,وصفة سمبوسة,وصفة سمبوسك,وصفة سمبوسه,مقرمشة,عجينة مقرمشة,مقلية,مقلي,جبنة,بالجبنة,بالجبن,لذيذ,لذيذة,هشة,

Post a Comment

0 Comments